2019 Yılı Kurbanlık Fiyatları

2019 Yılı Kurbanlık Fiyatları

Kurban kesmeyi düşünen vatandaşlar tarafından merakla beklenen 2019 yılı Kurbanlık Fiyatları, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyuruldu. Bir süredir, Kurban Bayramı vesilesiyle kurbanını kesmek isteyenler, açıklanacak kurbanlık fiyatlarını merakla bekliyordu.

 

2019 Yılı Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2019 yılında kurbanını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşların ödeyecekleri bedeller belirlendi. Buna göre, Diyanet İşleri Başkanlığını yürüten Ali Erbaş, yurt içi kurban kesim bedelini 890 TL, yurt dışı kurban kesim bedelini de 725 TL olarak ilan etti.

Açıklanan bu fiyatlar, geçen yıl yani 2018 yılında yurt içi için 750, yurt dışı içinse 625 TL olarak belirlenmişti. Öte yandan, Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği ( ETBİR ) tarafından bir açıklama yapıldı. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Ahmet Yücesan, yaptığı açıklamayla ülkemizin hayvan varlığına değindi. Yücesan açıklamasında, yurdumuzdaki kurbanlık hayvan stoklarının  ihtiyacımız olan kurbanlık hayvanları karşılamaya yetecek miktarda olduğunu belirtti. Bu durum, kurbanlık hayvan ithalatına gerek olmadığının da bir göstergesi olarak değerlendirildi.

 

 

Kurbanlık
Kurbanlık

 

 

Kurbanlık Fiyatları Üreticiye Nasıl Yansıyacak

Bilindiği üzere, önceki yıllarda ithal olarak yurdumuza getirilen kurbanlık hayvanlar, yerli üreticinin mağduriyetine neden olmuş ve çok eleştirilmişti. Çünkü bir çok besici, bütün yılı Kurban Bayramı’nı hedefleyerek hayvan besliyor. Son zamanlarda özellikle başta  yem fiyatları olmak üzere  artan maliyetler besicilikle uğraşanları oldukça zor duruma düşürdü.

Yine de ülkemizde yaşanan ekonomik kriz bu yıl da kurbanlık hayvan satışı yapan hayvan sahiplerini zor durumda bırakacak gibi görünüyor. Maalesef yem, saman, ilaç ve diğer bakım – beslenme giderleri her geçen gün artmasına rağmen satış fiyatlarında aynı oranda yükselme görünmüyor. Bu durumun üst üste birkaç yıl devam etmesi halinde bir çok besici iflas ediyor. Bir çoğu da mecburi olarak küçülmeye gidiyor.

Bir diğer olumsuz durum da, her geçen yıl kurban kesmenin gittikçe daha zor hale gelmesi. Ortalama gelire sahip vatandaşlar, kurban kesmekte veya hisseye girmekte her geçen yıl daha zorlanıyor. Dolayısıyla bu durum, kurbanlık hayvan satışı yapan üreticileri de zor durumda bırakıyor. Ve satışların düşmesine yol açıyor.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

REKLAMLAR
  • YORUM
Facebookta bizi bulun