Ülkemizde Hindi Yetiştiriciliği Çalışmaları

Ülkemizde Hindi Yetiştiriciliği Çalışmaları

Ülkemizde Hindi Yetiştiriciliği Çalışmaları

Ülkemizde Hindi Yetiştiriciliği 1995 yılına kadar sadece Mera usulü olarak yapılmakta ve fabrikasyon üretim aşaması bulunmamakta idi. Bu sebeple hindi üretim sayıları düşük kalmaktaydı.

Bu tip hindicilik Tarım ve Köy İşlerine bağlı olarak çalışan Kocaeli – Kandıra, Balıkesir – Bigadiç, Kırıkkale – Keskin gibi yerlerde bulunan tesislerde yapılmaktadır.

Dünya üzerinde 1980 yılında başlayan ülkemizde ise 1995 yılından sonra etkisini gösteren Entegre Hindi Üretimi sayesinde son yıllarda ülkemizdeki hindi üretim sayıları artmış ve buna bağlı olarak tüketim sayıları da artış göstermiştir.

1995 yılından sonra özel sektöründe devreye girmesi ile Hindi Üretim merkezlerinin sayısı artmıştır. Pınar Grubu ve Çamlı Besicilik Grubunun sektör girmesi sonrasında başka özel sektör firmalarını da hindi üretim alanına çekmiştir. Buna bağlı olarak ta kısa sürede ülkemizdeki Hindi Üretimi de Modern bir yapıya kavuşmuş ve üretim miktarları artış göstermiştir.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

3 yorum

  1. açıklanamanız için teşeküürler AZİZ bey üretmiş olduğumuz hindileri alım garantisi veren firmaları önerebilirmisiniz acaba.

  2. hindi eti bizlere tavuk gibi kısa sürede şişirilerek mi? marketlere geliyor. güvenerek yiyebilirmiyiz.

    • hayır, aslında bir şeyi de düzeltmek istiyorum. marketlerde satılan piliçler, yaklaşık olarak 45 günde kesime geliyorlar. kısa sürede bu kadar büyümelerinin sebebi de kesinlikle hormon değil, kullanılan yem rasyonu ve broiler piliçlerin genetik yapıları. kesime yakın sürede antibiyotik kullanılmaması durumunda güvenle tüketebilirsiniz.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

REKLAMLAR
  • YORUM
Facebookta bizi bulun