Ülkemizde Mera Tipi ve Fabrikasyon Hindi Yetiştiriciliği

Ülkemizde Mera Tipi ve Fabrikasyon Hindi Yetiştiriciliği

Ülkemizde Mera Tipi ve Fabrikasyon Hindi Yetiştiriciliği

Ülkemizde 1995 yılına kadar genel olarak Hindi yetiştiriciliği Mera Hindiciliği olarak yapılmakta ve özel olarak Hindi yetiştirme tesisleri kullanılmamaktaydı.

1995 yılından sonra piyasada artan hindi eti talebine ve geleneksel yollarla yeterli verimin alınamamasına bağlı olarak hindi yetiştiriciliğinde yeni bir dönem başlamış ve birçok firma entegre hindi yetiştirme ve kesme fabrikaları kurmuştur.

Sözleşmeli hindicilik diye tabir edilen hindi üretiminde 2 çeşit üretim süreci bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi 6 haftalık palaz büyütme süreci iken diğer 6. Haftadan sonra başlayan ve kesime kadar giden yetiştirme sürecidir.

Hindiler en geç 24 haftalık oldukları zaman kesime gönderilmektedirler. Bu sebeple 6 haftalık palaz üretme tesisleri daha fazla üretim yapmakta, 6. Haftadan sonrası için üretim yapan tesisler daha düşük bir hızda üretim yapabilmektedirler.

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

2 yorum

  1. selam bende hindi yetiştirmek istiyorum bunun için müsait yerimiz var ama hindilere gerekli ortamı sağlayacak sermayem yok yapabileceğime inanıyorum bunun için bi keredi yada şirketlerle anlaşma yapıp şirketin gerekli imkanları bana sağlaması ve yetiştirdiğimde kazanmaya başladığımda benden belli bi oranda tahsil etmesi gibi birşey mümkünmüdür cevaplarsanız sevinirim saolun

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

REKLAMLAR
  • YORUM
Facebookta bizi bulun