Kırmızı Yumak

Kırmızı Yumak

Kırmızı Yumak (Festuca rubra L.)

Nemli ve verimli topraklarda iyi ve hızlı bir gelişim gösteren Kırmızı Yumak Bitkisi serin ve nemli bölgelerin yerli bitkisi olmasına rağmen kurak arazilere de uyum sağlama başarısını gösterebilmektedir.

Fakir, asitli, kireç bakımından zengin ve taşlı yapıdaki topraklarda da Kırmızı Yumak yetiştirmeniz mümkündür. Kısacası yapı olarak ister alçak isterseniz de yüksek kesimlere ekin bu bitki çok fazla sorun çıkarmadan yetişecek duruma gelecektir.

Aşırı kuraklık ve soğuk ile boğuşmayan alanlarda suni mera tesisi için kullanılabilir. Nemli veya devamlı sulanan alanlarda ise suni mera tesisi için kullanılması gerektiğinde Gazal Boynuzu, Ak Üçgül, Melez Üç Gül bitkileri ile karıştırılarak kullanılabilmektedir.

Ot üretiminde kullanılmak istendiğinde ise tek başına veya çayır üçgülü ile karıştırılarak kullanıla bilinmektedir.

Bitkisinin

ekimi için hazırlanan tohum yataklarına özen gösterilmesi gerekmektedir. Topraktaki nem durumu, aşırı sıcak veya soğuk dönemler dikkate alınarak her dönem ekim yapılabilir.

Tohum üretimi için yapılan ekimlerde sıra aralığı 30 cm olmalıdır. Azotlu Gübre uygulamasına ise dikkat edilmeli, dekar başına 6,7 Kg kadar Saf Azot kullanılmalıdır.

Sıralı ekimde dekar başına 1,5 – 2 KG arasında, serpme ekimde ise dekar başına 2,5 – 3 KG kadar tohum kullanılması gerekmektedir.

 

 

 

 

zp8497586rq

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır

REKLAMLAR
  • YORUM
Facebookta bizi bulun